12/05/2014

EXTREME HUNTRESS CONTEST - ERIKA BERGMARK



Extreme Huntress Contest är en internationell tävling som sänds på NBC Sports och  spelades in i somras i Texas USA. Tävlingen syftar till att lyfta fram kvinnliga jägare som förebilder för nya generationen jägare. En av de 6 uttagna finalisterna är Erika Bergmark från Fällfors i Västerbotten som ligger bra till och bl.a. leder skjuttävlingarna efter 9 avsnitt av totalt 13. Gå in och rösta på Erika varje vecka för svensk seger - det står knapp 1 % ledning i totalen och 4-4 i veckovinster och varje röst kan bli avgörande i webbröstningen!

Vinnaren utses i januari efter en kombination av en domarjury, skjutpoäng och webbröster. Varje röst för svensk seger skänker även 1 kr till Barncancerfonden som Lightforce Sweden donerar.
 
För att lägga din röst på Erika, följ länken nedan
 
 

 
I förra veckans avsnitt "Black death" kan man se en lyckad jakt på detta 4 Horned Sheep.
 
Vi citerar Erika:
"Jakt handlar inte om tävling och största vinsten man gör som jägare ligger i att känna friheten i naturen och tacksamheten att få jaga i den, men visst vore det en kul bonus ta hem segern till Sverige. Det spelar heller ingen roll hur många djur man fäller i programmet bör nämnas, domarna tittar endast på själva jaktutförandet, allt från hur man hanterar vindriktningar till vapensäkerhet och jaktetik. Tack för din röst!"


Vi på Fritid & Vildmarksliv skickar ett stort lycka till i  den fortsatta tävlingen!