5/01/2009

SYDAFRIKA 2008 - DAG 7

Gemsbock
Vårtsvin
Vi gick ut tidigt, 06.00. Seveds dag: Började med att stöta på en Impala och en Kudu. Efter ca 3 timmars smygande så såg jag och guiden ca 10 st Gemsbockar. Detta ville vi inte missa. Fick krypa ca 150 meter i en sandbädd. Det märktes att flocken var orolig. Ett par vårtsvin sprang iväg, just mellan oss och flocken. Nu var det dags att välja, valde en bock med bra skjutläge i öppen gata. Hyggligt stort djur.Pang, ner på backen.

Senare under dagen så såg vi ett vårtsvin som kom sakta gående. Vi smög fram i ett bra läge, ca 80 meter från. Jag tog stöd, och pang. Vårtsvinet skriker högt.


Henriks dag: Trots några dagars jakt, fortfarande ingen riktig träff. Hade en halvtung förmiddag utan mycket sett, jag och guiden bestämde oss för att ta en riktigt kort lunch för att sedan fara ut igen. Efter bara någon minut så såg vi en riktigt stor Eland. Denna märkte dock av oss och sprang iväg. Efter ytterligare 30 min så fick vi syn på en grupp Impala. En stor bock stod klockrent till. Jag fick ta stöd på guidens axel och pang, träff. Skönt att det äntligen släppte, sista jaktdagen och sista passet. Impalans horn mätte 23 inches. Det är förresten oerhört imponerande att se dessa djur hoppa över träd och buskar högre än 2 meter.

På kvällen tillbaka efter jakten så fick vi, (Henrik och Seved) vara med om en typ av "ritual", eller invigning kan man säga. Den går ut på att man inviger alla som skjutigt sitt första djur i Sydafrika, med blodsmärkningen samt att man smakar en bit av levern på det djur som man har skjutit - och det var inte det minsta gott..

SYDAFRIKA 2008 - DAG 6


Det är Fredag den 25/7 och vi klev upp 05.45 på morgonen för att göra oss klara för jakt. Väl ute så började dagen bra för Alexander, redan efter 10 minuters vandring så dyker en Impala upp. Han tar fram bössan och pang, träff. Impalans horn mättes till 23.5 inches.

För Seved började dagen med att smyga på en grupp Blouwildebees, fick efter ca 1 timme ett skjutläge men sedan sprang de iväg. För Henriks del blev förmiddagen ganska händelsefattig, såg några djur, men som inte var skjutbara.

Eftermiddagen började bra för Alexander den också, sköt en Kudu efter ca 40 minuter, vars horn mättes till 40.5 inches. Henrik hade på eftermiddagens jakt en ansmygning på en Waterbock, men den märkte av dem när han skulle ta fram bössan. Han hade förutom detta även en ansmygning på en grupp Impala och en Zebra. Dock ingen skjutning.