11/01/2012

NYHET - LAPONIA, FJÄLLFISKE MED GUNNAR WESTRIN



Tillsammans med fiskevännen Palle Andersson möter författaren och flugfiskaren Gunnar Westrin det mäktiga bergen i världsarvet Laponia med omgivningar. I trakten finns fortfarande drömmen om stillheten, ensamheten och storheten, den att åter få möta de tysta alperna, giganterna som har följt oss sedan landet en gång skapades.

I skuggan av det mäktiga massivet Ahkká hittar kamraterna vad de söker, de skygga rödingarna och de stridbara öringarna. Tillsammans med samen Lars Ivan Tuolja blir upplevelsen fullödig, med boende i den gamla tidens kåtor, på ett sommarviste med månghundraåriga anor. Trakten andas djup dramatik och under många år har grävskoporna legat på lur längre ner i dalgången. Svarta spöken har härjat kring de sista strömmande fjällvattnen, vålnader som inget annat vill än att strypa några av landets sista stora rödingströmmar.

Filmens budskap är den genuina kamratrelationen, flugfiske i sällsynt dramatiska strömmar och tacksamheten över att få öring och röding på dunkroken. Över evighetens horisonter svävar den gamla havsörnen och nere i dalgångarna rapar riporna efter sluttningarna. Livets tystnad är mäktig.

Förutom Laponia finns filmerna ”Kaitum” och "Rostu" utgivna.

Speltid: 60 minuter  + 40 minuter bonus 
Språk: Svenska

BESTÄLL FILMEN HÄR: